sobota 1. februára 2014

Lyžiarsky výcvik 2013

V dňoch 16.12.- 20.12. 2013 sa žiaci ZŠ Dobšinského  zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Donovaloch.  Boli ubytovaní v penzione  Donly a lyžovali na Záhradišti. Kurzu sa zúčastnilo 41 žiakov a 4 inštruktori.
Žiaci plnili počas kurzu nielen výcvikový plán , ale aj denný režim. Činnosť žiakov bola hodnotená na večerných rozkazoch, kde okrem zhodnotenia daného dňa, dostali žiaci informácie  o programe na nasledujúci deň. Väčšinu úloh, ktoré boli vytýčené programom, sa nám podarilo splniť. Žiaci si plnili svoje úlohy zodpovedne, čo prispelo k bezproblémovému priebehu kurzu. Večerný program si žiaci zariadili podľa seba.  Žiaci mali na izbách televízory, takže večer mohli spokojne oddychovať ako doma. Mali samozrejme so sebou aj spoločenské hry a DVD. Strava bola výborná, raňajky boli formou švédskych stolov a obed aj večera boli jednotné.
Prvý deň po lyžiarskej stránke bol rozpačitý, nakoľko polovica žiakov stála prvýkrát na lyžiach. Ale v utorok po obede sa to už začalo obracať k lepšiemu a vydýchli sme si, že to tento rok zvládnu všetci. Nelyžiarom sa to tak zapáčilo, že nechceli odísť zo svahu. Mali sme prvé tri dni ukážkové počasie so slniečkom a zasneženými stromami ako v rozprávke, ale prišiel štvrtok a s ním ruská zima, všetci sme drkotali zubami a jazda na sedačke sa stala pre nás utrpením. Všetci sme počítali minúty, kedy sa zohrejeme  na chate. A prišiel posledný deň, ráno ešte slnko rozmýšľalo ako sa s nami rozlúči, ale chvalabohu nám ukázalo svoju príjemnú stránku. Dobrí lyžiari išli vyskúšať svoje sily na Novú hoľu, ktorá sa im veľmi páčila a zvládli ju napokon všetci. A tak sa s nami Donovaly rozlúčili nádherným slnkom a ešte krajšími spomienkami. O rok zase…

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára