pondelok 2. februára 2015

Náš lyžiarsky

Už pred Vianocami sme sa všetci tešili na lyžiarsky výcvik. Siedmaci na svoj prvý lyžiarsky kurz, tí ďalší na druhý a poniektorí už na tretí. No stalo sa to, s čím nikto nerátal – výcvik sa presunul až na január kvôli nedostatku snehu. Preto v pondelok, 19.01.2015, sme všetci spolu čakali pred školou na autobus ešte nedočkavejšie. Tento rok sme boli ubytovaní v inom penzióne ako tie minulé – v penzióne Vesel. Hneď po príchode sme sa vybalili a vybrali sa na svah.

Prvý deň sme sa rozdelili na lyžiarov a nelyžiarov. Lyžiari hneď lyžovali na veľkom kopci, nelyžiari sa zostali učiť na menšom. Po príchode do ubytovne a večeri nastala ďalšia zmena oproti minulým rokom – každá trieda mala za úlohu pripraviť program. Prvý deň nás zabávala VII.C, druhý VII.B a tretí VII.A. Vo štvrtok sa spojili ôsmaci a deviataci.
V utorok sme lyžovali doobedu aj poobede, v stredu tí zdatnejší išli doobedu na Novú Hoľu, ktorá je vo výške 1300 m. n. m.. Skupiny nelyžiarov sa už v stredu dostali na veľký kopec, takže poobede sme lyžovali všetci spolu. Poobede si každý lyžiar zobral na starosti jedného nelyžiara. Lyžovali sme po dvojiciach a každý lepší lyžiar pomáhal a učil toho slabšieho. V stredu večer už každý zvládal jazdu na vleku a dokázal zísť kopec bez pádu. Po skvelom dni, večeri a programe nasledovala diskotéka.
V penzióne boli ubytované aj ďalšie školy, preto sme na diskotéke spoznali mnoho nových tvárí. Vo štvrtok ráno nás prekvapilo zlé počasie a dážď. Rozhodlo sa, že doobedu sa na svah nepôjde. Ako náhradu sme si spravili prechádzku po Donovaloch. Poobede už išlo všetko podľa plánu a večer sme si všetci užili rozlúčkovú diskotéku aj s inými školami.
V piatok ráno sme sa po raňajkách všetci zbalili a poslednýkrát išli na kopec. Počasie bolo krásne a tak sme si poslednú lyžovačku užili. Po príchode do ubytovne sme sa naobedovali a naložili veci do autobusu. Nikomu z nás sa nechcelo ísť domov a všetci by sme tam ešte radi aspoň týždeň zostali.
No všetko sa raz končí a náš lyžiarsky nebol výnimkou. Teraz však máme na čo spomínať a tí, ktorí predtým nelyžovali, sa môžu právom pochváliť, že už sa na kopci nestratia.

Zuzka Kapcová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára